![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVak5FQNwdMRl56F50kezwoaMcqWbFzlHSDKaGJT-yzcUCaFEQRPmIxsYwgD7wRoWYYxtpyNXzx3f9PxgxC0xGPKq0BFMVNIidyRW3GCyhWGkr23T_RAuL-J2hvqFD-LGZm_jhuTS8Fbg/s200/IMG_0009%D1%8C.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiS6MDcess8pyCs9m-9182OC_92ORsmbrxT_uHb3IsP-beakwA4dbuTLXacDGn-aOl0OO12CLGaUSpp8wZHrVPWRq_stjCwjlO_Ea0Hx9k3MTL2o9CuftYm8oOIolZv2wIIROLxI8rGijM/s200/IMG_0015%D0%BE.jpg)
Необходими продукти:
300-400 г кайма
1/2 глава лук
подправки по избор - аз сложих черен пипер, къри, чубрица
1 сварен картоф
бутер тесто
мазнина за пържене
Видях тази рецепта, изпълнена от Иван Звездев и идеята ми допадна. С незначителни корекции я направих почти веднага. Не разполагах само с оризово брашно за поръсване на готовите пирожки, а освен това трябваше да ги пържа във фритюрник, но и в обикновен тиган се получи чудесен резултат. Оризовото брашно не позволява да поемат много мазнина, аз ги сложих върху салфетка преди поднасяне.
Ето и самата рецепта:
Запържвате лука в малко мазнина, добавяте каймата и подправките и запържвате като за плънка на сърми.
Междувременно сварявате един картоф, който след като изстине, настъргвате и смесвате с каймата.
Нарязвате бутер тестото в някаква форми и слагате малка част от плънката вътре. Защипвате от всички страни, така че да не излезе при пържене.
Пържите в силно нагорещено олио в дълбок тиган или фритюрник до златист цвят.
Чудих се в каква категория мога да сложа рецептата, защото е подходяща и за закуска и за основно ястие и накрая прецених, че е по-подходяща за закуска. Въпрос на виждане...
Мисля, че пирожките ще станат и във фурна... както правя обикновено бутерки. Следващият път ще пробвам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар