![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4VKGVJNLYqHQkaUgv-1uwCvyUwx_cxjMxiOP106iQUA_klkMbXy-6tURB48N9VmFKktgbeHNbrAZAG0prY44VYbRyp9HC6PAxcDZSMCGGa_yelAdTlHyhVpGPiSCG6OdhjGjno3GJZgQ/s200/IMG_0047%D0%AA.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivd3gxjgtUDvxqEhQyZ-uxfmD3x4jBK2TuaECX6_VmtNikJRey7LAzYcB_nghfq6nSwUhO6YF-OhiONidtiIWbeIG5NzImM-HAly51L-1_cUqHmjlzKfDkOZ7hOjTOQ4c66H9K-EDRRd0/s200/IMG_0036%D0%AA.jpg)
Необходими продукти:
4-5 белтъка в зависимост от големината на яйцата
200 г захар
100 г олио
100 мл прясно мляко
2 ванилии
настъргана лимонова кора
1 бакпулвер
300 гр.брашно
2 с.л. конфитюр
Когато направих баварския крем, ми останаха 4 белтъка, които трябваше да изхвърля. Реших да потърся в интернет рецепта, където да ги ползвам и попаднах на тази от сайта "Гответе с мен"- всъщност попаднах на форум на майки, които я цитираха като много приятна и лесна. Такава се оказа.
Малките кексчета стават пухкави, не много сладки и са идеални за малки деца.
Ето и как се правят:
Разбийте на сняг белтъците. Постепенно прибавете захарта и разбивайте, докато се разтвори напълно. Добавете олиото, а след това и прясното мляко. Накрая добавете и пресятото брашно, смесено с ванилията, лимоновата кора и бакпулвера. По свое желание аз добавих и конфитюр от малини.
Тестото става по-рядко от обикновено. Изливате го във формички по желание и печете на 170 градуса във фурната около 12-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар