![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJj0JbKa7y4YmWDs5-VtlsfaW0HZt9GKt1r0d-nYNkFCFKUCd_BEjqnw1bHxwVrI_MjjLGVm56pxhB_Y-dKXyMz8HgH2TcJsSw4JX18cUajc2DQNYyA8eXk37zeZ9RMQQ7-ZP2U7oZBbQ/s200/IMG_0016%D0%B2.jpg)
Необходими продукти:
сварени и пасирани картофи
1 глава лук
сирене
1 яйце
подправки-черен пипер, чубрица
брашно за паниране
кисело мляко
Картофените кюфтета са от "неполезните храни", тъй като се пържат и обикновено стават по-мазни. Въпреки това аз ги харесвам и понякога си ги приготвям за обяд или вечеря.
Правят се лесно - сварявате картофите и ги пасирате. Към пюрето прибавяте сирене, 1 яйце,ситно нарязан лук, подправките. След това правите топки, които панирате в брашно и сплесквате отстрани преди пържене.
Важно е да пържите кюфтенцата в силно сгорещено олио, да не обръщате преди да се зачерви от едната страна, защото може да се разпадне в тигана. Много е важно при изваждането на готовото картофено кюфте да го сложите върху салфетка, за да попие излишната мазнина.
Втората хитринка, за да не ви е мазна храната, е да консумирате кюфтенцата с кисело мляко. То подобрява вкуса им освен всичко...
Няма коментари:
Публикуване на коментар