![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUbosvmQGHBvW-wSSS4W9zWVaBWeMDTIstgnrDNa3ol0e9KPJvAuDw0gonys2qBPd6JitwGcgwDVqYNbPk3Blm75lOfGqzwbZp1zCeiuyHJghCEl57KBMDIKA5MV3zZrXMfXvOTE33ktY/s200/IMG_0037%D0%B0.jpg)
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета с кожа
2 кг картофи
За плънката:
100 г извара (ако е солена, сложете по-малко сол в ястието)
100 г колбас - пушено месо, за предпочитане, може и кренвирш
1 глава лук, по желание и скилидки чесън
Подправки: сол, черен пипер
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
1 кубче пилешки бульон
1 пълна ч.л. брашно
черен пипер на вкус
50 г олио
Предварително овкусете бутчетата с вегета или сол, прибавете черен пипер. Направете плънка от изварата, нарязаните лук и колбас. С лъжичка я вмъкнете между кожата и месото на пилето. Нарежете картофите на кубчета и ги сложете в тавичка, като междувременно ги овкусите - аз ги поръсвам с вегета. Върху тях сложете напълнените бутчета. Залейте с вода, така че продуктите в тавичката да са покрити. Сложете фолио и оставете ястието във фурната да се пече около час. След това махнете фолиото и залейте с приготвената смес за заливка. Печете още 15-20 минути до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар