Пърженото месо, приготвено по този начин, е удивително вкусно! На мен ми е любимо, харесва ми повече от свинско на скара, макар и по-нездравословно. Свекърва ми го правеше редовно, като заради мен се обираше най-чистото месо, без сланинка, но това е въпрос на вкус и капризи :)
Необходими продукти:
500 г свински шол
Мазнина за пържене
Подправки по избор - чубрица, сол, чесън на прах, черен пипер
Подберете си по-крехко парче месо и го нарежете на малки парченца. В загрятата мазнина го запържете леко, сложете подправките и след десетина минути налейте малко вода - около 100 мл. Оставете месото да се задушава под капак около час.
Гарнитурата е по избор, най-подходящи са пържените картофки, които стават особено вкусни, ако първо ги варите за кратко, подсушавате, овкусявате със сол или вегета и пържите в мазнина.
Опитах и наистина стана чудесно :)
ОтговорИзтриваненещо не е наред с рецептата... 100 мл вода и после цял час на котлона? То и тенджера няма да остане...Всичко ще се изпари
ОтговорИзтриванепоне котлона ще остане
ОтговорИзтриване:D Ако е под капак, водата няма да избяга... Всичко е наред с рецептата. Водата може да се замени с червено вино - придава аромат на месото.
ОтговорИзтриванеИ не само аромат,а ако по време на пърженето доизпиете останалото вино от бутилката,все ще ви е тая как се е опържило месото....
ИзтриванеТова не е пържено!!!Това е задушено (котлон или фурна). Пърженото е свързано с много як стар чугунен тиган. Гореща мазнина + скилидки чесън за 30 сек. , след което се вадят. После пържиш яко , мазно и бясно и пиеш бира по време на. Солта и пипера и други подправки са си ваш проблем. Търпи люти чушленца по желание. Когато са готови ги слагаш за малко в/у хартия за да попие мазното. Сипваш 350 грама червено вино в чашата и даваш старт с вилицата. Успех на печелившите...
ОтговорИзтриванеЯкоооо...
ИзтриванеБлагодаря ви за тази невероятна рецепта. Не съм приготвяла по този начин свинското. Това ще се отрази добре на цялото ми семейство, малко разнообразие, че принесе по 0 голямо желание за хапване, особено на по - малките деца.Само като гледам колко добре изглеждат парченцата месо на снимката и започвам да усещам един глад. По подобен начин приготвям месото, но слагам много праз лук и доматено пюре, получава се много вкусно.
ОтговорИзтриванеСтана много вкусно, месцето запържих, а след това го задуших в червено вено! Благодаря на авторката! :-)
ОтговорИзтриванеМоже и с пилешки крилца. Стават за по-кратко време от печени , а и са по-сочни.
ОтговорИзтриванеПробвах и стана невероятно вкусно. Само че аз сложих и 2-3 глави лук. Чубрица не сложих, но кимион и черен пипер по много, и с лука и подправките няколко часа в хладилника
ОтговорИзтриванеХей, страхотна публикация !Чудесна и много вкусна кулинарна рецепта !Облизах си пръстите !Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗаповядайте в моят блог: Кулинарна мрежа Гладни ком🧲 - вкусни, но и лесни за приготвяне рецепти