![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqdcJcmbXyvm8yPwHDLMeYu7LGinHB5_IjSVIeoJ3FD_zhWnZyB9gVbJ9dmg86ebl5yQNBmgg1iGH7R-cjkSzZs0c3HdXb9tstKNte2iLaOuGyX-WjT6BpoXwGp0YNZSOXeOvaT_TpnvE/s200/IMG_0026%D0%B0.jpg)
Необходими продукти:
Пилешки крила
1 яйце
галета
подправки - сол, черен пипер
В тази рецепта няма нищо сложно, но в технологията има един важен момент, който позволява крилцата да не изсъхнат при печене и да получат хрупкава коричка. Между другото, имах гости и направих няколко неща, а първото, което свърши, бяха крилцата. Затова съм сигурна, че тази рецепта ще ви хареса :)
Овкусявам пилешките крила предварително с подправка за пиле и черен пипер. След това разрязам леко крилцето през средата, защото при печене се надига. Потапям последователно крилата в разбитото яйце, галетата, пак в яйцето и пак в галетата. Включвам фурната и слагам тава с вода на дъното. Пилешките крила се слагат върху решетката за печене, а водата се изпарява, което не позволява да изсъхнат. За печене са достатъчни около 30-40 минути. Аз ги пекох ниско долу във фурната, за да не прегорят бързо по повърхността.
Благодарение на начина на печене се получи наистина хрупкава коричка.
Blagodarq za neveroqtnata recepta . Naistina e strahotna i krilcata ne izsahvat kakto kazvate .Strahotno be6e qdeneto neska probrah tova i sas skembe i stana neverqtno su6to !!! Moje da probvate :)))
ОтговорИзтриванеза да не залепват аз слагам на дъното на тавата домакинско фолио
ОтговорИзтриване