Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Хрупкави пилешки крилца на фурна
Необходими продукти:
Пилешки крила
1 яйце
галета
подправки - сол, черен пипер
В тази рецепта няма нищо сложно, но в технологията има един важен момент, който позволява крилцата да не изсъхнат при печене и да получат хрупкава коричка. Между другото, имах гости и направих няколко неща, а първото, което свърши, бяха крилцата. Затова съм сигурна, че тази рецепта ще ви хареса :)
Овкусявам пилешките крила предварително с подправка за пиле и черен пипер. След това разрязам леко крилцето през средата, защото при печене се надига. Потапям последователно крилата в разбитото яйце, галетата, пак в яйцето и пак в галетата. Включвам фурната и слагам тава с вода на дъното. Пилешките крила се слагат върху решетката за печене, а водата се изпарява, което не позволява да изсъхнат. За печене са достатъчни около 30-40 минути. Аз ги пекох ниско долу във фурната, за да не прегорят бързо по повърхността.
Благодарение на начина на печене се получи наистина хрупкава коричка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Blagodarq za neveroqtnata recepta . Naistina e strahotna i krilcata ne izsahvat kakto kazvate .Strahotno be6e qdeneto neska probrah tova i sas skembe i stana neverqtno su6to !!! Moje da probvate :)))
ОтговорИзтриванеза да не залепват аз слагам на дъното на тавата домакинско фолио
ОтговорИзтриване