![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjzA1Pba7HXAF8jTYTeAy97dMEn_Watpu1FnBG6Gkm8w2PRnyheowZ1hNLeEgtb5UfEtEKA5K72aR7VZUTHBrwsfnX2wUcplCH7Cr_nWqhxGnysCWkWyu-R5cU135fawC2YssDsvKUQBM/s200/IMG_0002-%D1%8C.jpg)
Необходими продукти:
Пилешко филе
Гъби
Топено сирене
Подправки- черен пипер, сол, вегета
Бира
Варианти за приготвяне на пилешко с гъби има десетки, но този вариант е диетичен и лек. Овкусих пилешкото с подправки и го оставих да престои в хладилник няколко часа. След това наредих пилешкото на първия ред в гювечето, след това нарязаните гъби (предварително овкусени със сол или вегена), след това топено сирене - използвах от квадратните кашкавалчета за сандвичи, накрая пак остатъка от пилешко месо. Залях отгоре малко бира и соев сос и сложих капака.
Пекох около 40 минути, пилешкото стана много крехко, тъй като гъбите пуснаха вода, а пилешкото- мазнина.
По желание може да прибавите кисели краставички и/или сметана като заливка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар