Напоследък често правя подобни неща в гювеч - продуктите са различни, но принципът е един и същ, а именно: редя различни продукти на няколко реда, като смесвам вкусове.
Тази рецепта я научих от една майка в детската градина на сина ми. Хареса ми особено много и затова я предлагам тук.
Необходими продукти:свинско месо за готвене - около 300 г
гъби - 400 г
пушено сирене - 200 г
1 малка кофичка сметана
подправки по избор - използвах вегета, черен пипер
Ястието е по-калорично и лесно насища, но е наистина много вкусно.
По желание може да замените пушеното сирене с топено. Мисля, че резултатът няма да е много различен.
Ако имате време, оставете месото няколко часа в марината, със сигурност ще стане още по-крехко.
Свинското месо по принцип се консумира с червено вино, но на мен това ястие ми беше вкусно с бяло :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар