За Великден винаги сварявам три пъти повече яйца, от тези, които смятам да боядисам. Просто, защото се чупят.
И на този Великден ми останаха 15 сварени яйца... Използвах идеята на Йоана Буковска и направих алтернативен вариант на нейната "торта" - с яйца и сирена, кисели краставички и заливка от мляко и майонеза.
Основни продукти:
8 яйца
1 буркан кисели краставички
1 кофичка майонеза
150-200 г сирене
150-200 г кашкавал
4-5 с.л. кисело мляко
черен пипер, сол, малко горчица
Разделяте белтъците от жълтъците. Настържете белтъците, върху тях настържете половината кисели краставички, след това сирене, пак кисели краставички, жълтъците- последни. Разбийте майонезата с киселото мляко и подправките и покрийте купчинката настъргани продукти с тази заливка. Отгоре настържете кашкавал.
Снимка по-късно.
Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Няма коментари:
Публикуване на коментар