НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
сол, розмарин
За кашкаваленото фондю:
200 г кашкавал
7 г царевично нишесте
100 мл бяло вино
7,5 г ракия
Картофите се пекат във фурната с кората до готовност. За препоръчване е да използвате млади картофи.
Настърганият предварително кашкавал се разтопява в малка тенджерка при непрекъснато бъркане, на слаб котлон. Прибавя се нишестето, виното, като не спирате да бъркате 10 минути , за да не залепне. Получава се гъст сос, към който прибавяте ракията и сваляте от котлона.
Нарязвате с нож картофите на кръст и леко ги разтваряте, така че да се получи като джоб. Поръсвате ги с розмарин и сол, и заливате с кашкамаленото фондю. Стават много вкусни!
Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Прекрасна рецепта! Обожавам карнофи.....
ОтговорИзтриване