Необходими продукти:
5-6 печени пиперки (наричани чушки в някои градове)
200 г сирене
колбас - например 1 кренвирш
5 яйца
мазнина
подправки - черен пипер, малко чубрица
кашкавал за поръсване
Вариантите на миш-маш са много. Този е вкусен, без да има пържене. Отсъстват и домати от традиционната рецепта.
Нарязвате пиперките на малки парченца, натрошавате сиренето, колбаса - на кубчета и слагате продуктите в намаслена тавичка. Добавяте подправките и разбърквате. Разбивате 5 яйца, наливате 5-6 с.л. вода и със сместа заливате пиперките. Печете във фурна няколко минути до готовност.
Преди поднасяне, настъргвате малко кашкавал отгоре.
Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Бързо,лесно и вкусно:))
ОтговорИзтриванестрахотно е бробвайте
ОтговорИзтриване