Необходими продукти:
1 кг пилешко филе без кожа
1 малка кофичка сметана
400 г гъби
3 пиперки
2 средно големи глави лук
2 малки тиквички
1 скилидка чесън
за маринатата:
4 с.л. олио
50 г бяло вино
подправки - риган, сол, черен пипер
настърганата кора на 1 лимон
20-30 г лимонов сок
1 скилидка чесън, ситно нарязана
Предварително подгответе маринатата и оставете пилешкото месо в нея няколко часа. Малко преди да започнете да готвите, извадете месото от нея и я ползвайте за овкусяване на зеленчуците.
Нарязвате гъбите на филийки, пиперките и тиквичките - на кръгчета, лукът - на резенчета, а чесънът - ситно нарязан. Сложете зеленчуците в маринатата, докато нарежете пилешкото месо на малки парченца. Смесвате всичко на едно място и го слагате в гювеч или съд от йенското стъкло.
Печете в предварително нагрята фурна около час. Преди да изключите фурната добавяте разбитата сметана.
Ако не харесвате толкова много зеленчуци, можете да намалите количеството, за сметка на месото.
Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Няма коментари:
Публикуване на коментар