Този път рецептата и импровизацията е на мъжа ми. Тя е резултат от нашия спор дали се слага яйце в "Бьоф Строганов". Той ми доказа, че яйцето прибавя и цвят и вкус, които не са за пренебрегване, а аз поех ангажимент в някой от следващите дни да направя оригиналната рецепта с телешко.
Необходими продукти:
500 г свинско месо от шол
1 глава лук
няколко кисели краставички
1 кофичка сметана
1 жълтък
подправки - сол и черен пипер
Запържвате месото и лука и добавяте вода, за да се свари. След около час, когато омекне, прибавяте разбитата сметана, подправките и варите още 5 минути. Малко преди да свалите от котлона, слагате разбития жълтък и изключвате котлона. Междувременно нарязвате на лентички киселите краставички. Те се прибавят, когато ястието е готово, защото нямат нужда от топлинна обработка. Не прекалявайте с количеството им, защото някои консервирани краставици са много солени и ще променят вкуса на ястието.
Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Няма коментари:
Публикуване на коментар