Едва ли има по-лесна баничка от тази! Прилича на щрудел, ако ги направите сладки или на банички, ако плънката е солена. Аз обикновено правя и двата варианта.
Необходими продукти:
Готови кори- последно аз използвам кори за сач, които са малко по-дебели
мазнина за намазване
за солена плънка- разбито яйце със сирене или извара, може да добавите и 1-2 лъжици кисело мляко
за сладката плънка- конфитюр и натрошени орехи
По желание- един жълтък за намазване на повърхността
Както ви обещах, баничките са супер бързи. От една кора правите две банички, за да се насладите на плънката. Слагате я хоризонтално в основата и навивате като на второто навиване свивате от двете страни, за да не се разсипе при печене (както се навиват сърми). След това намазвате с желтък горния слой (на мен ми свършиха яйцата, затова си го спестих).
Пече се съвсем за кратко - 10-12 минути, в нагорещена фурна.
Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Very good.
ОтговорИзтриване