![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDdIuaVnTlGbOmAzj4jZotkP37q1YQLa_DpFpqOrB7HsJ6XA80KQoH7VhMcGBNNYwdjd_yATlustLN9ghzVtr24UKqEHyCcNPVvg1dpR8TXpc0uUhH5aBMQ_EBD_8loOaIu_jCIy62_2M/s200/IMG_0002%D0%B0.jpg)
Запенканките са най-лесното за приготвяне ястие. Може да се направи от всякакви продукти, аз предпочитам комбинацията на картофи и гъби с шунка. Съотношението е по избор. Ако харесвате бекон и/или пушено сирене, които много добре се съчетават с продуктите.
Предварително сварявам картофите и ги нарязвам ситно. В тиганче запържвам в малко мазнина лука, прибавям гъбите. След това ги смесвам с картофите и нарязаната ситно шунка. Обикновено запичам в гювече. Овкусявям със сол, черен пипер и чубрица. За запичането са необходими само 10-15 минути. Преди поднасяне настъргвате кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар