Необходими продукти:
1 глава лук
200-300 г ориз
шунка
царевица
кашкавал
вегета и черен пипер за овкусяване
мазнина за пържене
Съотношението на продуктите зависи от вкуса и предпочитанията ви. Аз не пестя шунката и царевицата.
Тази рецепта е любима на сина ми, който обича оризът да е със зеленчуци. Имах само царевица и затова този път добавих шунка и кашкавал.
Запържих лука, след това и ориза, докато стане прозрачен. Добавих вода (2-3 пъти повече от количеството на ориза). Овкусих с вегата и черен пипер. Когато оризът беше напълно готов, прибавих царевица от консерва и ситно нарязана шунка. Запекох в тавичка за 10 минути. Преди поднасяне настъргах кашкавал.
Това е рецептата. Определено е лесна за приготвяне!
Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Няма коментари:
Публикуване на коментар