Необходими продукти:
500 г пилешка кайма
100 г сирене
1 яйце
1 глава лук
галета
подправки - чубрица, черен пипер
за паниране- смес от галета и сусам
олио
Никога не съм правила пилешки кюфтета, но реших, че първият път е подходящ за експеримент. Пилешката кайма не е солена и трябваше да добавя сол. Реших да натроша сирене вместо това. Останалите съставки са стандартни за кайма - смесват се подправки, 1 яйце, нарязан ситно лук и галета. Правят се топки, които се панират и пържат. За панировка смесих галета и сусам, което се оказа удачна комбинация.
Аз и гостите ми останахме доволни от експеримента :)
Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Няма коментари:
Публикуване на коментар