Необходими продукти:
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 голямо яйце или 2 малки
1 ч.ч. кокосови стрърготини
ванилия,1 бакпулвер,щипка сол
1 1/2 ч.ч. брашно
около 150 г натрошен шоколад
Рецептата научих от моята братовчедка Ясена. Толкова е лесна, че правя тези кокоски няколко пъти в месеца.
Брашното, кокосовите стърготини, шоколада, ванилията, солта, бакпулвера и содата се разбъркват. В друга купа се разбиват маслото, захарта и яйцето и към тях се добавят сухите съставки. Трябва да стане ронливо и нехомогенно тесто.
Взимат се неоформени топчета и се слагат в тавичка. Те се надуват, затова оставете място между отделните кокоски.Аз съм ги правила и с форма, но са по-интересни "рошави".
Пекат се на 180 градуса, около 12-13 минути. Когато се извадят са меки, после се втвърдяват. Добре е да престоят няколко часа преди консумация.
Здравейте!
ОтговорИзтриванеПреди време направих кокоските по тази рецепта,
страхотни са!
Благодарности, че сте споделили тази хубава рецепта, горещо я препоръчвам!
Скоро ще повторя! :)
П.С. Имам въпрос: кокоските ми се получиха като вашите на първата снимка - плоски и тънки,
НО се чудя - как да ги направя като на втората снимка - топчести?
Вторите ги направих като разстлах тестото и изрязох кръгове с чаша... вкусът не се променя.
ИзтриванеБлагодаря за милите думи. Зарязах блога, дано някога имам време да добавя рецепти, засега събирам само снимки...