![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFSPfuPTbDlqmfECV8IXogEXAb95HARkpNjsQdL6DBcTjsnczPb21IfeTk9C8GR5N_T5BxxzRQEal3I2LpxykEWDhmO5hsTJ4WSam5pXfxfrvGJNbPJMVYFHwrE0vzrHAzi4XlIx7wKpk/s200/IMG_0005%D1%8C.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtVtLc8ibCsMi_wBUfqd41iBKbNWWh-qzfqgb2lnG7CG70djMOQLfLLWk1B9pSAxM0565kzF14CFj7JmHkAd8C1CFpXLnc0Kp7KWiAHORFWwoimUe_npb1vFDTZIWZbeGiMO5fshSGb90/s200/IMG_0017%D1%8A.jpg)
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
1 бакпулвер
50 г захар
60 г стопено и охладено масло
1/3 ч.ч.прясно мляко
1 яйце
100 г шоколад
есенция по избор - аз сложих конячена и 1 ванилия
Брашното, какаото, бакпулверът, ванилията и захарта се смесват и се разбъркват добре. Яйцето се разбива леко и към него се прибавят охладеното масло и млякото. Течните съставки се добавят към сухите.
Шоколадът се нарязва на малки парченца. Изливате сместа във формичките за мъфини, като пълните 3/4 от обема им, отгоре поръсвате парченцата шоколад и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Внимавайте шоколада да не изгори. Ако ги извадите навреме, той се препича леко отгоре, а вътре е разтопен. Слагам го най-отгоре, а не в тестото, тъй като при печене слиза на дъното и мъфините залепват за формичката, ако не е добре намаслена.
По желание поръсете с кокос. Аз сложих малко кокос и вътре в сместа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар