![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJ2dEB1qo3fA16s7lbsnTx2BjECCFKE1FJ2jtuh4kzAQDFmrpWFIUg9KTy2QgRSvKDio9jAxM70xqrZVPvGcGsA_dBsyMT-0wosh6SXBRBr5S3ThFcT7iAvY3R-53wmonWaWh4O94Pz5c/s200/IMG_0033edit.jpg)
Необходими продукти:
5 яйца
400 г Захар
500 г Брашно
Бакпулвер
Ванилия
1 к. чаша олио
1 к. чаша фанта
Какао за украса
По желание - ядки, стафиди или парчета шоколад
Това е много лесна рецепта за кекс. Всички продукти се объркват и тестото се слага във форма за кекс. По правило първо се бъркат яйцата със захарта, бакпулвера и ванилията се смесват с брашното, а то се прибавя последно. Заради фантата леко бухва тестото, но след бъркане се сляга.
Аз направих кекса с парченца шоколад, които се слагат последни, докато тестото вече е във формата за кекс, като не се бърка, защото при печенето шоколада пада на дъното.
Ако искате може да отделите 20-30 г от тестото и да го смесите с какао. С лъжица взимате малко от тестото и с кръгови движения го слагате в тестото.
Пече се на 170 градуса около 45-50 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар