![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwiK29G2ziORuM24w9_tfOSs8i6B7VOnZplsde4JVh5qcUxlZfcLK-4czl70h11d4Ww32EFDRiNFHG-lEAh6vZjrVoGYWs3sOypBNxYB2gg99ChmzkuqulDMMXDrH38hUoLaars-46IT0/s200/IMG_0003%D0%B9.jpg)
Необходими продукти:
Пилешки бутчета с кожа
Бяло сирене
Шунка, прошуто или бекон- аз ползвам последното
Лук
Подправки на вкус
Това е рецепта, която приготвих на свой риск, защото мислих,че няма да ми допадне, а пилешкото стана много вкусно. Тайната е в плънката.
Предварително мариновате пилешките бутчета. Докато те престояват в хладилника, приготвяте плънката. Запържвате лук до златисто, прибавяте ситно нарязания бекон или шунка, накрая преди да свалите от котлона - и парчета сирене.
Леко повдигате кожата на бутчето и го пълните под кожата с плънката, след това покривате с кожата. Нареждате бутчетата в намаслена тавичка с 1-2 пръста вода и печете под фолио. Преди да стане готово, махате фолиото, за да се изпече и коричката.
Последният път опекох бутчетата в керамичен съд и станаха много крехки.
Сиренето, съчетано с пушеното месо, става много вкусно и пилето е наистина запомнящо се!
Няма коментари:
Публикуване на коментар