Аз много се гордея с моите пържени кюфтета, защото стават много сочни и вкусни. Няма нищо сложно в приготвянето им. Най-важното е да имате хубава кайма. Към нея прибавяте яйце, предварително накиснат и натрошен хляб или галета, нарязан ситно лук, подправки. Аз ползвам чубрица и черен пипер, но слагам и щипка хлебна сода, за да бухнат.
Преди да сложите кюфтетата да се пържат, слагате в средата парче пушено сирене - от онова, което се продава като колбас. Затваряте реценчето сирене добре, за да не изтече при пържене.
Когато започнете да ядете кюфтенцето, разтопеното сирене дава много приятен вкус.
Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Няма коментари:
Публикуване на коментар