Ето и моята интерпретация на рецептата:
Необходими продукти за 2 порции:
Контрафиле без кост, начукано тънко
100 г кашкавал
100 г шунка (аз я замених с бут по селски, т.е. с бекон)
черен пипер
сол
за панировката: 1 яйце, галета и брашно (аз я замених с панировка за пиле)
мазнина за пържене

Начуквате филето внимателно, като започвате от средата, да стане като лист. Подправяте на вкус с черен пипер. Върху месото слагате филийка кашкавал и парче шунка (или бекон) и прегъвате на две. Първо потапяте в разбитото яйце, после в брашно, след това в галетата или избирате свой вариант на панировка, след това пържите до златисто в сгорещено олио под капак няколко минути.
Поднасяте с гарнитура по избор. По принцип киселите краставички много подхождат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар