РУЛО ОТ СВИНСКО БОН ФИЛЕ

Необходими продукти:
бон филе
топено сирене
кисели краставички
бекон
кашкавал
марината за месото от олио, бяло вино, подправки
Много време се въздържах да готвя бон филе, чудя се защо. Всъщност това е не само най-вкусната част от свинското месо, но и по-лесно за готвене.
Първо отварям бонфилето - т.е. срязвам го през средата, за да мога да го навивам като руло- така че да заприлича на голямо каренце. Слагам го в марината за няколко часа.
Правите плънка по ваш избор - аз слагам винаги пушено месо, бекон, топено сирене и кисели краставички, но вие може да направите плънка от каквото имате желание - гъби, колбас, пушено сирене и т.н.
Слагате плънката и завивате бон филето на руло. Запичате го в намазнена тавичка под фолио. Малко преди пълна готовност, махате фолиото и слагате отгоре малко бекон, който да направи коричката хрупкава. Можете да поднесете и с настърган кашкавал, който да се разтопи от топлината.
Режете на филийки и поднасяте с гарнитура по избор. Можете да помислите и за сос - гъбен или бял сос.

1 коментар:

  1. Аз точно тази вечер правя руло от бон филе, но след като стигнах до плънка от кисели краставички, моркови и яйце (като за Руло Стефани) реших, че ми трябва нещо за спойка, но нямам..беконът би бил добро решение (;

    ОтговорИзтриване