Това е любимо мое изкушение от месо. Със сигурност може да се направи по няколко начина - пържено, на скара или на фурна, плънката също може да варира. Ето моят вариант:
Необходими продукти за 2 порции:
свинско контрафиле - почистено от сланина и начукано до тънък лист
подправки за овкусяване на месото- черен пипер, сол
За плънката: 1 глава лук, 500 г гъби, 100 г кашкавал, 100 г шунка, 1-2 кисели краставички, черен пипер, сол
Предварително овкусявате месото и го оставате да престои преди печене. Приготвяте плънката на котлон - запържвате лука, прибавяте нарязаните гъби и подправките и готвите до готовност, тъй като останалото количество ще се използва за гарнитура. Когато е готово, отделяте само гъби и лук - около 50-60 г за плънката. Слагате гъби, лук, прибавяте нарязаните кисели краставички, парченца кашкавал и шунка - тънко нарязани. Завивате на руло, като защипвате краищата с клечка за зъби. Печете вретеното на силно сгорещена скара от всички страни. Поднасяте с гарнитурата от гъби и лук, заливата със соса от гъбите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар