Гювеч със зеленчуци и извара

Необходими продукти:
1 тиквичка

500 г картофи
400 г гъби
100 г извара
мазнина
подправки - черен пипер, вегета
Това ястие е една импровизация - бързо, лесно и вкусно.
Намазнявам предварително стените на гювеч. Нареждам по един ред от всеки зеленчук, като от време на време поръсвам с малко вегета и черен пипер. Зеленчуците са сурови, предварително нарязани.
Когато наредя достатъчно зеленчуци, за да стигна близо до ръба на съда, слагам и изварата, поръсвам отново с черен пипер и слагам капака.
Пече се около час във фурната, до готовност.
По желание може да добавите повече зеленчуци- лук, моркови, а изварата да замените с настърган кашкавал или моцарела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар