Гевречета със сусам и кашкавал

Тази рецепта е пълен ексеримент, напоследък често ми се случва да правя опити. Правих тесто за пица и заделих малко от него, за да направя тези гевречета. Станаха много вкусни, което няма как да ме изненада, защото все пак това е тесто, от което се прави блат за пица... Като прибавих към него кашкавал и сусам, стана още по-добро.
Необходими продукти:
тесто за пица- има такава публикувана рецепта
50 г кашкавал
една шепа сусам
1 жълтък за намазване
От мекото тесто направете плитки- нека не са дебели, за да може да ги оплетете. Колко големи ще са "плитките" избирате вие. Аз сложих резенчета кашкавал между отделните "плитки", докато ги сплитах. След това ги направих като като геврече. Намазах гевречетата с жълтък и поръсих със сусам.
Опекоха се за по-малко от половин час във фурната.

2 коментара: