Бухти

Това е сигурно най-бързата и лесна закуска след сандвичите, но съм сигурна, че има дами, които нямат идея как се правят бухти. Затова реших да включа тази рецепта в блога.
Необходими продукти:
2-3 яйца
100 мл прясно мляко
около 100 г брашно
щипка сол
мазнина за пържене
за гарниране- сладко или пудра захар
Никога не съм правила палачинки или бухти с точни мерки. Зная как трябва да изглежда палачинковото тесто и колко да е гъсто- да обвива черпака. Няма как да се обясни, след няколко опита сами ще откриете правилното съотношение на продуктите. Можете да използвате и повече яйца, млякото да замените с вода - важното е да се получи правилната гъстота.
Загрявате повечко олио - около 1 пръст от съда. Изсипвате с черпак или лъжица малко количество от палачинковото тесто, като формата се получава от само себе си. Обръщате от другата страна.
Бухтите поемат много от мазнината, затова е добре да ги оставите за няколко минути върху салфетка преди поднасяне.
Сервирайте ги поръсени с пудра захар или сладко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар