РУЛО ОТ ТРИ МЕСА С ПЛЪНКА

Това е моят новогодишен специалитет, с който се представих пред приятелите си навръх 1 януари. Събрахме се три семейства у нас и всеки приготви по нещо. Както обикновено става, храната беше в изобилие и остана за дни след това. 
Не мисля, че успяхме да оценим усилията си в готвенето от толкова обилна трапеза, защото често ми се случва да губя апетит, само като гледам колко храна ме чака :)
От друга страна направих това ястие няколко дни по-късно и смятам, нескромно че е най-доброто, което съм правила.
Идеята е 100% моя, вдъхновена от комбинациите на месни рула, които правя напоследък.
Необходими продукти:
свинско бон филе
пилешко филе
бекон
кисели краставички
топено сирене
1 глава лук + сметана за сос или пилешки бульон, сгъстен с брашно
марината за месото
Първо подготвяте месото - нарязвате го на каренца, изтънявате го под найлонче с чук и го слагате в марината. Добре е да престои в нея няколко часа. Аз използвам един съд за пилешкото и свинското, защото вкусовете им така или иначе се смесват в ястието.
След на дъска нареждате свинско каре, върху него пилешко каре, а върху него - резенчета бекон, нарязани кисели краставички и малко топено сирене. Навивате месата като руло. Тъй като то става по-дебело, използвайте тавички, аз използвам от йенско стъкло, която да е точно в същия размер, за да не се налага да го връзвате. Всъщност има и още един начин - вместо да слагате фолио върху тавичката, рулото го навивате като бонбон във фолио и го печете в този вид. Малко преди пълната му готовност, махате фолиото и оставате във фурната за още 10 минути.
Преди да го поднесете нарязано на филийки, направете бял сос. Ако разполагате с пилешки бульон, сгъстете го с брашно и добавете подправки. Ако нямате, направете сметанов сос: запържете малко лук в мазнина, сложете 1 кофичка сметана. С този сос може да покриете месното руло или да украсите чинията.
Мога да ви уверя, че месото става много крехко, а топеното сирене и краставичките пасват чудесно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар