Ориз с шунка и царевица

Необходими продукти:
1 глава лук
Ориз
шунка
царевица от консерва
подправки- сол и черен пипер
Това е много лесна рецепта. Запържвате първо нарязания лук, след това и ориза, предварително почистен и измит. Оризът трябва да стане като прозрачен. Тогава добавяте водата - по учебник трябва да е три пъти повече от количеството ориз, но обикновено на мен не ми стига. Много добре се получава, ако вместо вода добавите пилешки бульон, включително и от тези на  прах.
Малко преди оризът да е готов, слагате първо подправките, а след това нарязаната шунка и царевицата от консерва.
Следващият път ще направя ориза с яйце, както в китайските ресторанти и ще пиша за резултата...

1 коментар:

  1. Браво,ориз се готви най-трудно.Пробвал съм със яйце,но не става като на китайците.

    ОтговорИзтриване