Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Сладкиш с кайсии
Необходими продукти:
3 яйца
1 чаша захар
130-140 г олио
1 бакпулвер
1 ванилия, по желание- допълнително есенция (аз сложих ягода йогурт)
2 с.л. прясно мляко
200 г брашно
кайсии - пресни или от компот
канела и/или пудра захар за поръсване
Намазвате тавичката с мазнина и нареждате най-отдолу разполовените кайсии, с почистени костилки. Разбивате яйца със захарта, добавяте олиото и млякото, след това смесеното с ванилия и бакпулвер брашно. С готовото тесто покривате кайсиите във формата за кекс.
Печете на 170 градуса около 20-30 минути. След като изстине, поръсвате с пудра захар и канела.
Сладкишът става леко кисел, което е неговото предимство за хора, които не обичат много сладки неща.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много ароматен сладкиш се е получил
ОтговорИзтриванеи лесно за приготвяне :)
Поздрави и хубава вечер!