Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Пилешко с гъби в гювече
Необходими продукти:
Пилешко филе
Гъби
Топено сирене
Подправки- черен пипер, сол, вегета
Бира
Варианти за приготвяне на пилешко с гъби има десетки, но този вариант е диетичен и лек. Овкусих пилешкото с подправки и го оставих да престои в хладилник няколко часа. След това наредих пилешкото на първия ред в гювечето, след това нарязаните гъби (предварително овкусени със сол или вегена), след това топено сирене - използвах от квадратните кашкавалчета за сандвичи, накрая пак остатъка от пилешко месо. Залях отгоре малко бира и соев сос и сложих капака.
Пекох около 40 минути, пилешкото стана много крехко, тъй като гъбите пуснаха вода, а пилешкото- мазнина.
По желание може да прибавите кисели краставички и/или сметана като заливка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар