Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Пилешки дробчета на фурна с пармезан
Винаги съм харесвала пилешки дробчета. Обикновено ги пържа в силно сгорещено олио, слагам подправки, докато се пържат и стават страхотни. Но пърженото е вредно :), затова реших да тествам как ще се получат на фурна.
Измих дробчетата и ги сложих в гювече. Овкусих със сол, черен пипер, риган, индийско орехче. Първоначално гювечето се запече без капак, за да се изпари водата, която беше останала по дробчетата от миенето. Малко преди пълна готовност, изсипах известно количество пармезан на прах и затворих гювечето.
Дробчетата се получиха сочни и ароматни. Експериментът беше успешен :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Радвам се на товажпредложение - и аз харесвам дробчета, но нямам много сполучливи предложения!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделеното и хубава вечер!
:)
ОтговорИзтриванеС гъби и лук стават също хубави, пробвала съм и с кренвирши.