Пилешки дробчета на фурна с пармезан


Винаги съм харесвала пилешки дробчета. Обикновено ги пържа в силно сгорещено олио, слагам подправки, докато се пържат и стават страхотни. Но пърженото е вредно :), затова реших да тествам как ще се получат на фурна.
Измих дробчетата и ги сложих в гювече. Овкусих със сол, черен пипер, риган, индийско орехче. Първоначално гювечето се запече без капак, за да се изпари водата, която беше останала по дробчетата от миенето. Малко преди пълна готовност, изсипах известно количество пармезан на прах и затворих гювечето.
Дробчетата се получиха сочни и ароматни. Експериментът беше успешен :)

2 коментара:

  1. Радвам се на товажпредложение - и аз харесвам дробчета, но нямам много сполучливи предложения!
    Благодаря за споделеното и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. :)
    С гъби и лук стават също хубави, пробвала съм и с кренвирши.

    ОтговорИзтриване