Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
ОРИЕНТАЛСКИ ПИРОЖКИ
Необходими продукти:
300-400 г кайма
1/2 глава лук
подправки по избор - аз сложих черен пипер, къри, чубрица
1 сварен картоф
бутер тесто
мазнина за пържене
Видях тази рецепта, изпълнена от Иван Звездев и идеята ми допадна. С незначителни корекции я направих почти веднага. Не разполагах само с оризово брашно за поръсване на готовите пирожки, а освен това трябваше да ги пържа във фритюрник, но и в обикновен тиган се получи чудесен резултат. Оризовото брашно не позволява да поемат много мазнина, аз ги сложих върху салфетка преди поднасяне.
Ето и самата рецепта:
Запържвате лука в малко мазнина, добавяте каймата и подправките и запържвате като за плънка на сърми.
Междувременно сварявате един картоф, който след като изстине, настъргвате и смесвате с каймата.
Нарязвате бутер тестото в някаква форми и слагате малка част от плънката вътре. Защипвате от всички страни, така че да не излезе при пържене.
Пържите в силно нагорещено олио в дълбок тиган или фритюрник до златист цвят.
Чудих се в каква категория мога да сложа рецептата, защото е подходяща и за закуска и за основно ястие и накрая прецених, че е по-подходяща за закуска. Въпрос на виждане...
Мисля, че пирожките ще станат и във фурна... както правя обикновено бутерки. Следващият път ще пробвам.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар