Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
ЛОКУМКИ ПО БАБИНА РЕЦЕПТА
Необходими продукти:
1/2 ч.ч.свинска мас
около 500 г брашно
локум,орехи
пудра захар за поръсване
Тествах тестото за кифлички, подходящо е и за локумки, но стандартните бабини локумки са със свинска мас и стават по-пръхкави.
Това е рецептата на свекърва ми. Много е лесна за приготвяне, най-важното е да сложите повече локум и по-голямо парче орех във всяка локумка :)
Смесвате олиото и маста, прибавяте брашно, докато се получи хубаво тесто. От тестото откъсвате малки топчета, в средата слагате локум и ядка.
Печете на 200 градуса до златисто.
Като изстинат, поръсвате с пудра захар.
По-трудният вариант е да разточите тестото и да направите локумките с друга форма- например като нарежете триъгълничета и ги навиете на руло. Въпрос на време и желание.
Зная и още една рецепта, която е с 1 ч.ч. кисело мляко, в която се разтваря 1 ч.л. хлебна сода, останалите продукти са същите.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Олиото не е дадено в необходимите продукти.
ОтговорИзтриване