Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Сладкиш с кроасани
Необходими продукти:
кроасани - броят им зависи от размера на тавичката, нарязани на тънки парчета
200 г прясно мляко
2 яйца
ванилия
100 г захар, 3 супени лъжици захар за карамелизиране
Това със сигурност е най-лесният сладкиш за правене. Може да използвате и изсъхнал козунак, вместо кроасани.
Разбивате яйцата със захарта. Прибавяте ванилията и прясното мляко. Карамелизирате 3 супени лъжици захар и течността изливате на дъното на тавата, в която ще печете. Върху карамела слагате резените кроасани. Покривате ги с яйчено-млечната смес. Печете на водна баня, в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути. Кремът, който се получава, е като крем карамел.
След изпичане, обръщате сладкиша наопаки, така че кроасаните да останат отдолу, а карамелената коричка - отгоре.
Става много лек и вкусен сладсиш.
Ако харесвате в сладкишите да има повече крем, направете двойната доза на крема, която аз намалих в тази рецепта, а именно - 3 яйца, 200 г захар, 500 мл прясно мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар