Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
"Мокра" баница с хрупкава коричка
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
4-5 яйца
300-400 г сирене
100 мл газирана вода
олио
В нашето семейство всеки прави различна баница. На майка ми е суха и хрупкава, на свекърва ми е млечна и прекалено "мокра". Ние харесваме да е мека вътре и хрупкава отвън. Това се получава много лесно.
В тази рецепта направих по-различно баницата, но и стандартното редене на листи и плънка се получава чудесно.
Взимате лист от корите, омазнявате го добре и в средата му слагате плънка, която предварително сте направили - 2 разбити яйца, натрошено сирене, олио и газирана вода. Завивате като сърмичка, така че да не изтече течната част. Нареждате малките банички в тавичка една до друга. Не се притеснявайте, че ще останат празни места - заливката ще ги запълни!
Разбивате другите две яйца с газирана вода и заливате отгоре.
Печете в силно загрята на 200 градуса фурна. След изпичане не покривате баницата, защото ще стане мека! Получава се наистина хрупкава горна част и добре изпечена и овкусена отвътре баница.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много Ви благодаря, за тази хубава баница! 😍
ОтговорИзтриване