Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Картофени кюфтета
Необходими продукти:
сварени и пасирани картофи
1 глава лук
сирене
1 яйце
подправки-черен пипер, чубрица
брашно за паниране
кисело мляко
Картофените кюфтета са от "неполезните храни", тъй като се пържат и обикновено стават по-мазни. Въпреки това аз ги харесвам и понякога си ги приготвям за обяд или вечеря.
Правят се лесно - сварявате картофите и ги пасирате. Към пюрето прибавяте сирене, 1 яйце,ситно нарязан лук, подправките. След това правите топки, които панирате в брашно и сплесквате отстрани преди пържене.
Важно е да пържите кюфтенцата в силно сгорещено олио, да не обръщате преди да се зачерви от едната страна, защото може да се разпадне в тигана. Много е важно при изваждането на готовото картофено кюфте да го сложите върху салфетка, за да попие излишната мазнина.
Втората хитринка, за да не ви е мазна храната, е да консумирате кюфтенцата с кисело мляко. То подобрява вкуса им освен всичко...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар