Необходими продукти:
1 глава лук
200-300 г ориз
шунка
царевица
кашкавал
вегета и черен пипер за овкусяване
мазнина за пържене
Съотношението на продуктите зависи от вкуса и предпочитанията ви. Аз не пестя шунката и царевицата.
Тази рецепта е любима на сина ми, който обича оризът да е със зеленчуци. Имах само царевица и затова този път добавих шунка и кашкавал.
Запържих лука, след това и ориза, докато стане прозрачен. Добавих вода (2-3 пъти повече от количеството на ориза). Овкусих с вегата и черен пипер. Когато оризът беше напълно готов, прибавих царевица от консерва и ситно нарязана шунка. Запекох в тавичка за 10 минути. Преди поднасяне настъргах кашкавал.
Това е рецептата. Определено е лесна за приготвяне!
Няма коментари:
Публикуване на коментар