Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Свинско яхния
Необходими продукти:
Свинско от бут
3-4 глави лук
1 морков
домат или доматено пюре
подправки - сол, червен пипер,черен пипер,чубрица
50 г вино
1-2 с.л. брашно
Аз не обичам готвено месо, защото трябва да съм сигурна, че не е мазно :)
Мъжът ми обаче си поиска яхния за вечеря, затова се заех да купя "най-немазното" месо. Е, дадох 1,50 лв. повече за килограм, но взех крехко и чисто месце от свински бут. Нарязох го на малки парченца и го запържих в малко мазнина за около 5 минути. След това го извадих в една чиния и в същия съд запържих ситно нарязания лук и морков. Когато омекнаха, добавих обеления и нарязан ситно домат и ги оставих да се задушат на по-слаб огън. След това прибавих две щипки червен пипер, месото и останалите подправки. Долях топла вода - преценете колко сос искате да има яхнията.
Малко преди да сваля от котлона, в една чиния смесих виното с вода и размих брашното. Прибавих го към яхнията при непрекъснато бъркане. След около 10 минути изключих котлона.
Преди поднасяне може да нарежете ситно магданоз.
Моят съвет е да направите яхнията с повече сос, защото става особено вкусен и идеален за топене :). Мъжът ми си облиза чинията чак :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И у нас обичат да топят :)
ОтговорИзтриванеХубаво предложение!
Поздрави и хубава вечер!
Благодаря ти. И на теб.
ОтговорИзтриване