Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Банички
Тези банички могат да бъдат направени по много начини.
Необходими продукти:
4 яйца
кори за баница
300 г сирене
мазнина
100 г газирана вода
Корите за баница трябва да са много пресни, за да можете да отделите всеки лист. Намазвате го изцяло с мазнина - олио или масло и го сгъвате на две. Пак намазвате с мазнина и слагате в средата предварително приготвена плънка от 3 яйца, газирана вода и натрошено сирене. Навивате във форма, каквато изберете - като сърмичка, като охлюв... важното е плънката да остане вътре.
Правите толкова банички, колкото място имате в тавата. Добре е да има обилно сирене, защото така стават по-вкусни. Не оставяйте суха част от корите, навсякъде трябва да са добре намазнени, за да не останат неизпечени части.
След като подредите баничките в намазнена тавичка, разбивате последното яйце и намазвате с четка горната част на баничката.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар