Тази рецепта е много лесна за приготвяне, става много вкусно предястие. Само трябва да имате предвид, че гъбките много се свиват и трябва да предвидите по-голямо количество, ако правите за повече хора.
Измивате гъбките и махате пънчетата им. Нарязвате пънчетата в отделен съд и ги смесвате с масло и сол. Ако искате прибавете и топено сирене, става по-вкусно. С получената смес пълните празните гъбки. Не ви препоръчвам да са много големи, защото по-трудно се приготвят във фурната, но много малките нямат място за пълнене. Затова изберете средно големи гъби.
След като са напълнени, слагат се в тавичка и се пекат във фурната на 180 градуса. Сервират се топли като гарнитура или топло предястие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар