Тази солена торта е запазената ми марка!
Правя я почти за всеки семеен повод, защото всички я харесват. Използват се продукти, с които разполагате, като ги съчетавате по ваш вкус.
Аз я приготвям много бързо, защото докато се пържи палачинката, слагам плънката.
Ето и самата рецепта.
Правите палачинково тесто по обичайния начин. Аз не използвам мляко, а вода - т.е. смесвам разбити яйца, брашно и вода до получавате на средно гъста смес и пържа в предварително загрято олио, което едва е покрило дъното на тигана. След това нареждат палачинка, плънка, палачинка, плънка - правя тортата толкова висока, колкото искам. Особеното е, че на всеки ред плънката е различна.
Винаги правя такива съчетания, които бих изяла като сандвич. Например лютеницата подхожда с орехи или сирене или колбас. На кремата сирене слагам кисели краставички. Ако използвам пастет, слагам колбас. На майонезата подхождат нарязани на филийки домати. Всичко е според вкуса ви! Важното е да използвате продукт за мазане и върху него да наредите друг - например настърган кашкавал или парченца сирене.Когато приключите с палачинките, намазвате цялата торта с майонеза или лютеница, за да изглежда представителна, настъргвате отгоре кашкавал, а отстрани може да сложите орехи. Украсата също може да варира.
Палачинковата торта върви много добре с ракия, ако консумирате...
Няма коментари:
Публикуване на коментар