Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Пиле вретено
Необходими продукти:
Пилешко филе - според броя на порциите
Гъби
Лук
Топено сирене
Кисели краставички
Подправки на вкус - чубрица, сол, соев сос и др.
Предварително правите марината за пилешкото месо - по ваш вкус. Аз използвам соев сос и готова осолена подправка за пиле. След като филетата са престояли в нея, са готови за плънката. Тя се приготвя предварително- запържва се лук, задушават се гъбите и прибавят киселите краставички и топеното сирене.
Плънката се слага в средата на филето, то се завива и слага в предварително намаслена тавичка. Обикновено не се налага да се ползва конец за връзване. На дъното на тавичката се слагат 1-2 пръста вода, а ролцата се задушават под фолио в предваритолно загрята фурна. Малко преди поднасяне се настъргва кашкавал, по желание.
Един съвет - не оставяйте пилешкото непокрито във фурната, защото бързо изсъхва.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар