Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА
Тайната на тези шишчета е само в декорацията. Видях този начин на поднасяне на официална вечеря в Гранд хотел Варна и много бях впечатлена.
Самите шишчета се приготвят по традиционния начин- месото трябва да престои в марината няколко часа, след това се редуват зеленчуци и месо. След като шишчетата се опекат на скарата, нареждате по 3 или 5 в чиния под формата на пирамида, като в основата на всяка клечка има парче ябълка, както и горе, където шишчетата се събират.
В основата на върха може да сложите сос за топене, а отстрани да добавите 4 вида салати - така беше поднесено на официалната вечеря.
Идеята е хитра, затова добавих тази рецепта в блога.
Поднасяйте внимателно, защото пирамидата лесно се разпада при носене:)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар