Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Пържена филийка с яйце на очи
Това е рецепта за най-лесната и бърза закуска или обяд, подобна на омлет.
Загрявате олио в тиган, взимате филийка хляб и правите малка дупка в нея. Слагате филийката да се пържи, като в дупката счуквате едно яйце на очи. Обръщате, когато се изпържи от едната страна, за да се изпържи и от другата. Аз харесвам яйцето по-рохко, това е въпрос на вкус. Към пържената филийка е добре да прибавите луканка или топено сирене, ако не - само сол. Този вариант е по-вкусен от традиционното яйце на очи, според мен.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар