Аз съм много капризна по отношение на храната и затова предпочитам сама да си я приготвям. Признавам си, че заради тези капризи има десетки храни, които не съм опитвала и които няма да опитам. Засега. Реших да направя този блог, за да събера рецептите, които съм одобрила, както и такива, които сама съм измислила. Обикновено ми се получава, макар че не съм особено сръчна. Аз вярвам, че най-важното е желанието. С малко познания и много опитване, всеки може да се научи да готви, нали така?
Плодова торта с готов блат
Необходими продукти:
Готов блат, който нарязвате с конец на две или три части
Крем - по избор
Плодове
Захарен сироп с есенция
Кокосови стърготини, орехи,щоколад или друго за украса
Това е най-лесната за приготвяне торта, а ми е любимата!
За да е вкусна, най-важнен е кремът, който ще изберете. Аз харесвам шоколадови пудинги, понякога смесвам два вида нишестета. Редуват се блат, полят със захарен сироп, за да омекне, крем и наредени плодове върху него. Най-подходящи са банани, киви и праскови от компот, за препоръчване - белени. Захарният сироп може да бъде направен от гореща вода, в която сте разтворили захар и някакъв аромат. Ако ползвате компот, неговия сок е идеален за целта. Плодовете нареждате навсякъде, като е добре да са с еднаква дебелина. Когато сложите и последния блат, покривате с крем цялата торта, включително и отстрани, заглаждате и украсявате, както намерите за добре.
Тортата трябва да престои в хладилник поне 12 часа ,за да се сиропира. Става лека и много вкусна!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар